Brann- og redningsskolen etableres i Tjeldsund i Troms og Finnmark og skal etter planen ta imot sine første studenter i 2024.

46 søkere til faglærerstillingene på Brann- og redningsskolen

Fristen for å søke jobb som faglærer på nye Brann- og redningskolen gikk ut 6. mars. Seksjonssjef Bjørn Steinar Røvik er storfornøyd med antall og kvalitet på søkerne.

Publisert

– Vi var veldig spente på hvem som kom til å søke og hvor mange søkere vi kom til å få. Heldigvis ble vi veldig positivt overrasket. Vi lyste ut 15 faglærerstillinger, og vi har fått 46 søkere. Og det er gode kandidater, sier Bjørn Steinar Røvik, som er seksjonssjef ved Brann- og redningskolen.

Det var i midten av februar at arbeidet med å rekruttere de riktige kandidatene som faglærere, rådgivere og enhetsledere startet. I forkant av utlysningen gikk Røvik ut med en ønskeliste på hvilken sammensetning av kandidater og kompetanse som hadde vært best for skolen.

– Det har blitt akkurat slik jeg ønsket meg. Vi har fått det gode spennet av kompetanse. Vi har søkere som er heltids- og deltidsbrannkonstabler, søkere som er pedagoger og yrkesfaglærere. Vi har også fått søkere fra politiet, ambulanse, og vernepleiere, sier han.

– Det er et lite eventyr vi holder på med. Det å bygge opp denne utdanningen her. Det er mye armer og bein, men det begynner å lande mer og mer etter hvert som vi får på plass folk, legger han til.

Brann- og redningsskolen åpner en ny fagskoleutdanning i 2024 og skal ligge i Tjeldsund kommune utenfor Harstad, der Norges brannskole ligger i dag. Mens dagens skole kun tilbyr kurs av kortere varighet, vil den nye Brann- og redningsskolen også tilby høyere yrkesfaglig utdanning på fagskolenivå: En toårig grunnutdanning på heltid for brann-, rednings- og samfunnssikkerhetspersonell. I 2024 skal skolen stå klar til å ta imot 160 studenter og 2500 kurselever i året. Det er Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) som leder etableringen, og skolen vil være en enhet underlagt DSB.

Powered by Labrador CMS