Kronikk

Bildet er av Rolf Søtorp i en lyseblå skjorte med Brannvernforeningens logo.

Gratulerer med 100 år med brannvern

Publisert Sist oppdatert

I  år er det 100 år siden en gruppe menn fra forsikringsbransjen satte seg ned for å gjøre noe med alle brannene i Norge. Landet sto i lys lue, og det var viktig å få en bred organisasjon for å forebygge branner i det ganske land.

Svaret ble Brannvernforeningen. Først som medlemsorganisasjon, og senere som stiftelse. Det er vanskelig å anslå innsparinger som følge av forebyggende arbeid mot brann. Samtidig er det liten tvil om at samfunnet har spart mye. Selv om vi i Brannvernforeningen feirer oss selv i disse dager, så ville det vært umulig uten våre partnere fra ulike kanter.

Takk til myndigheter, brannvesen, næringsliv, forsikring, og ikke minst, folk som har tatt til seg råd og gode vaner. For det viktigste vi redder fra flammene, det er liv.

7. november markerte foreningen seg selv på selve dagen. Selv om det var en dag for feiring av et jubileum, så ble det også en dag for å feire framtiden. Da ble det nemlig kjent hvem som vant Innovasjonsprisen. For framtiden krever nye og gode løsninger. Målet må fortsatt være at ingen dør eller blir hardt skadd i brann.

Vi vet lite om hva de neste hundre årene vil bringe. Samtidig er forskere tydelige på at været blir mer ekstremt. Vi får nye energikilder og -bærere. Dette er bare noe av det som vil kunne påvirke brannsikkerheten i framtiden – der har både kunnskap og godt forebyggende en sentral rolle.

Kampen mot flammene fortsetter. Brannvernforeningen er klare for 100 nye år.

Powered by Labrador CMS